3 Ocak 2010 Pazar

AĞLAYAN BEBEĞİ SAKİNLEŞTİRMENİN 21 YOLU

1-Sakin olun. Sizin sakin olmanız , bebeğiniz de etkileyecektir.
2-Bebeğinizin altını kontrol edin.


3-Bebeğinizn ateşi olup-olmadığını kontrol edin. Ensesine bakarak, anlayabilirsiniz.
4-Bebeğinizi emzirin.
5-Bebeğinizin gazı olup-olmadığını kontrol edin. her emzirmeden sonra mutlaka bebeğinizin gazını çıkartmasına yardımcı olun, masaj yapın.. O nu rahatlattıktan sonra uykuya geçmesiniz sağlayın..
6-Bebeğinizle yatmak. Bazen küçük bebeğinizin sadece size ihtiyacı vardır. Beraber yatarak, onun tüm ihtiyacını karşılamış olursunuz.
7-Bebeğiniz kucağınıza alıp, onun dışarıya bakacak şeklinde pozisyonda tutmaya çalışın.
8-Bebeğinize yumuşak şarkı veya sesler çıkararak, onu rahatlatmaya çalışın.
9-Bebeğiniz kucağınıza alıp, onunla dans edin. Sizinle beraber olması, teninizin teması onu rahatlatabilir.Kendini sizin yanınızda güven de hissedecektir.
10-Bebeğinizi sallayın. Bunu kucağınıza alarak, sallayabilirsiniz.Bu pozisyon , bebeğinizin anne karnındaki pozisyonunu hatırlatacağı için , onu rahatlatacaktır.
11-Bebeğinizi soyup, onu vücudunu kontrol edebilirsiniz. Vücudunda kızarıklık var mı?,bebek bezi acaba bebeğinizin bacağını sıkıştırmış mı?....
12-Sıcaklık ve su bebeğiniz yatıştırabilir. Bebeğiniz ılık su ile banyo yaptırabilirsiniz. İsterseniz suyuna lavanta yağı ekleyebilirsiniz.Lavanyanın yatıştırıcı etkisinden yararlanabilirsiniz.
13-Bebeğinizin karnına ve sırtına dokunmak,bebeğiniz rahatlatacağı gibi anne-bebek arasındaki bağı da arttıracaktır.
14-Bebeğinize masaj yağı ile masaj yapmak..

15-Bebeğinize emziğini verebilirisniz. Bazen emme ihtiyacı olduğu zaman da bebeğiniz huzursuz olabilir.
16-Dış sesleri azaltın. Bazen bebeklerimiz dış etmenlerden de etkilenebiliriler. O nedenle ışıkları kısın, televizyonun yada müzikğin sesini kızın.. Bakacaksınız ki bebeğiniz rahtalamış.
17- Sıkı bir sıcak, yumuşak battaniye ile bebeğinizi kundaklamanız , onun sakinleşmesine  yardımcı olabilir .
18-Arabada bir yolculuk bebeğinizin sakinleşmesine yardımcı olabilir.. Titreşim ve yatıştırıcı bir ses bebeğinizin rahatlamasına yardımcı olabilir.
19-Bebeğinizle dolsşmsys çıkmsk. Bebek arabası ile dışarı da yürüyüğş yapmak, hem sizin hem de bebeğinizin rahatlamasına yardımcı olabilir.
20-Ağlayan özellikle kolik bebeklere elektrik süpürgesi ve ya saç kurutma makinesinin sesini dinletmek , anne karnındaki dolaşımının sesine benzediğinden bebeğinizin rahatladığını görecekiniz.

21-Ne yaparsanız yapın, bebeğiniz halen  ağlıyorsa size evde yardımı olan birinden destek alın, eşiniz ,anneniz veya bebek bakıcınız olabilir.