13 Temmuz 2011 Çarşamba

Doğru Bebek Arabası Nasıl Olmalı?


Bir çok farklı satış noktası ve yüzlerce değişik bebek arabası modeli, bebek arabası alırken karar vermenizi zorlaştıracaktır. Bebek arabası alırken dikkat etmeniz gereken bazı noktalar vardır. Sizin için bu noktaların önem sırasını düşünürseniz aradığınız bebek arabasını bulmanız daha kolay olacaktır.


# Güvenlik: Bebeğinizin bebek arabasındaki güvenliği çok önemlidir. Bu nedenle alacağınız arabanın üreticisi, kullandığı kumaşlarının kalitesi, metal aksamının dayanıklılığı çok önemlidir. Bebek arabasının bebeği sadece belinden değil, omuzlarından da kavrayacak 5 noktalı emniyet kemeri olması çok önemlidir.

# Kullanım Kolaylığı: Anne babanın bebekle tek başınayken de bebek arabasını kullanabileceği göz önünde bulundurulursa, kolayca açılıp kapanabilmesi gerekmektedir. Bazı bebek arabaları üreticileri, bunu dikkate alarak tek elle kapanabilecek modeller üretmektedir. Bebek arabasının kapandığında az yer kaplaması ve kolayca taşınabilmesi de kullanım kolaylığı açısından önemlidir. Bazı bebek arabası modelleri çift taraflı kullanılabilme özelliğine sahiptir. İsterseniz bebeğinizin yüzü size dönük olarak seyahat etmenizi de sağlayabilirsiniz. Bazı yeni modellerde de bebek arabasının üzerinde oto koltuğu ve taşıma koltuğu olarak da kullanılabilen, bebeğinizin belli bir yaşa kadar kullanabileceği bir ünite bulunmaktadır. Bebek büyüdüğünde bu parça çıkarılabilmekte ve bebek arabası tek başına kullanılabilmektedir.

# Bebeğin Konforu: Sizin kullanım kolaylığınızın yanı sıra bebeğinizin arabadaki konforu da önemlidir. Oturma şiltesinin kalınlığı, sırt dayanağının farklı seviyelere ayarlanabilmesi, tentesinin kademeli olması, ön tepsisinin olması da bebeğinizin konforu için dikkat edebileceğiniz faktörlerdir.

# Anne babanın yaşam tarzı: Anne babanın yaşam tarzı bebek arabası modeli seçerken belirleyici unsurlardan birisidir. Anne baba bebek arabasını sokaklarda kullanmayı tercih ediyorsa, daha dayanıklı, kaldırım gibi yerlerde kolayca kaldırabilmek için hafif ve süspansiyonu iyi bir model tercih edecektir. Bunun yanında uzun doğa yürüyüşlerine çıkan anne babalar çim, kum gibi yüzeylerde kolayca kullanılabilmesi için büyük tekerlekli ve daha ağır bir modeli tercih edeceklerdir. Anne baba daha çok alışveriş merkezi gibi iç mekanlarda bebek arabasını kullanacaklarsa daha hafif ve manevra kabiliyeti yüksek, katlanması çok pratik baston tiplerini tercih edeceklerdir.

# Garanti: Bebek arabasının garanti belgesinin olması çok önemlidir. İleride çıkabilecek arızaları da düşünerek, satış sonrasında da servis hizmeti verebilecek bir üreticiyi tercih etmeniz önemlidir.