2 Mayıs 2012 Çarşamba

BOBATÜRKİYE DESTEKLİ ANNE SÜTÜ VE EMZİRME EĞİTİMİ

EMZİRME;HAYATA SAĞLIKLI BİR BAŞLANGIÇ!!!
Bir çocuk bekliyorsunuz. Gebelik, doğum ve emzirme dönemi,hayatınızın yepyeni bir kesitini oluşturur. Kadın olmayı belki de çok yoğun yaşayacağınız bu dönem hakkında daha fazla bilgi edinmek istersiniz.
Bu kursumuzdaki amaç size, emzirmenin gayet doğal olduğu güvenini vermektir.
Vücudunuz daha şimdiden kendiliğinden buna hazırlanmaktadır.Emzirmek kolay öğrenilir, ancak bazı küçük şeyler yüzünden çok zahmetli bir hal alabilir. Güçlüklerden kaçınmanız amacıyla,
emzirmeyle ilgili en önemli şeyleri bu eğitimde toparladım.
Emzirme yoluyla çocuğa sıcaklık, korunma duygusu, huzur, koruma ve güvenlik vereceksiniz. Çocuğunuza hayat için mümkün en iyi başlangıcı sağlayacaksınız.

Kursumuzun İçeriği:

-Anne sütünün oluşumu ve üstünlükleri, 
Anne sütüne nasıl başlamalıyım?
-Anne sütünün gelişimi
-Sütüm bebeğe yetiyor mu?
-Memeye yerleştirme ve emzirme pozisyonları
-Emzirme sorunları
-Anne sütünü Arttırmak için yapılabilecekler
-Emziren Annenin Beslenmesi
-Emzirme ve Baba
-Prematüre ve Düşük Ağırlıklı Bebeklerde Emzirme
-Çalışan annenin Emzirmesi ve İşe Adaptasyonu
-Biberon ve Emzik
-Emzirme Döneminde kullanabileceğiniz  yardımcı malzemeler

Bu kursumuza ister hamileyken ister bebeğiniz yeni doğduğunda katılabilrisniz. Babalarda size eşlik edebilir. Uygulamalı olarak ders anlatılacaktır.
Dersimiz 2 saat sürecektir.
20 Mayıs 2012 pazar günü saat 11:00-13:00 saatleri arasında olacaktır.
Katılmak isterseniz 14 Mayıs gününe kadar ertugrul.esra@gmail.com email atabilirisiniz.


Bu yazının altına yorum bırakan anne adaylarından bir kişiye bu eğitim hediye edilecektir.

www.cokbebekseyler.com

Altuğ 2 yaşını geşse de emzik kullanmaya devamediyor. Malesef iştahsızlık boyutu fazla olduğundan halen uykusunda b,iberonla kaşık maması vermek dururmundayız. O nedenlede emziği bırakmaması gerekli.
Şİmdiye kadar genelde Aventin emziklerini aldık. Altuğ da severek kullanıyordu.


Hem avent emizkleri hem de farklı marka emziklerin bulunduğu, bunun dışında el yapımı bebek ürünleri ve benim çok beğendiğim %100 el boyamasıyla çocuğunuzun odasına istediğiniz figürü boyatabileceğiniz hizmetleri olan bir site Çokbebekşeyler.com





Ben Altuğ için MAM marka ROCK ROLl emziklerden aldım. Oğluşumda çok ama çok sevdi..
İsterseniz sizde bu siteye bir göz atın, derim:)))

FİKİRDENK.COM

Sevgili arkadaşlarım Sena Ve İrem çok güzel bir site hazırladılar. Gerçekten çok yorulmuşlar ama çok da güzel olmuş.


Anne adayı olduğumuz an itibariyle bebeğimize ne alacağınız, bu gerekli mi?, bu nasıl bir ürün acaba ? gibi bir sürü soru gelir aklımıza.. Etrafımızdan soruşturmaya başlarız. Elimize bir sürü listeler gelir. Bu sefer bu kadar bilgi kalabalığı kafamızı karıştırır.
Fikirdenk.com bu soruların hepsinin ve daha fazlasının cevaplarının toplandığı bir site. Size ne gerekli, bunu kullananlar ne demiş?   Bunların hepsi bir arada.
Bunun dışında doğum fotoğrafı mı lazım, yoksa doğuma hazırlanmak için bir kursa mı gitmek istiyorsunuz? Bebeğinize parti yapmak istiyorsunuz?Bunlar hakkında önerilen merkez ve kişileri de burada bulabilirsiniz.
Ayrıca çok güzel hazırlanmış listeler var.Benim verdiğim Bebeimgeliyor Doğuma hazırlık kurslarında anne ve baba adaylarının en çok sorduğu sorular içindeydi, bu listeler. Ben de artık anne ve baba adaylarına önereceğim bir site oldu ;Fikirdenk.com..

Sizede yeni anne -baba olacaksanız, ya ada bebeğiniz-çocuğunuz var,birşey almadan önce Fikirdenk.com bakabilirsiniz.

Haydi Ebelik İçin daha İnsanı Koşullarda Doğum İçin Bir Adımda Sen AT!!!!


Artık ülkemizde doğumların büyük bir çoğunluğunu hekimler yaptırmakta. Ebelik mesleği neredeyse yok edildi. Ama hastanelerin çoğunda kadın-doğum bölümlerinde deneyimli ve işini bilir ebe de yok. Bunun tüm zorluğunu hekimler ve gebeler çekiyor.Çünkü takiplerini yapmaları için deneyimli ebelerin olması önemli.Ama rant o kadar çok ki, o nedenle ebelerin doğum yaptırmalarının önünde engeller var.
Eskiden hatta Türkiye 'de  de ebeler çoğunlukla doğumları yaptırırdı. Şartlar yolundaysa, anne ve bebeğin sağlığı ile ilgili sıkıntı yoksa ebeler rahat rahat normal doğum yaptırabilirler. Hastane ortamında yada doğumhanelerde..Evde doğumu belki yaşadığım doğum şekli ve çalıştığım klinikten dolayı onay veremiyorum.Kabullenemiyorum::(((
Tam teşekküllü bir hastanede ebelerin eşliğinde normal doğum yapıldığında inanıyorum ki daha az epizyotomili ve rahat doğumlar olacaktır.Annelerde daha rahat olacaklar. Gebeleri hasta gibi görmeyi ne zaman bırakır, doğumun da yemek-içmek kadar doğal, normal olduğunu kabul ettiğimizde işler daha kolay olacaktır..
Bir hemşire olarak ebelik mesleğinin eski değerinin verilmesini gönülden istiyorum..Eğer sizde bu mesleğin eski değerine kavuşması ve doğumlarda ebelerin daha aktif olmalarını istiyorsanız, bu yürüyüş de ebelere destek verin..
Ben de orada olup, tüm kalbimle ebelere destek vereceğim...