12 Kasım 2012 Pazartesi

SEVGİLİ BANU'NUN ANKETİME / RÖPORTAJIMA VERDİĞİ CEVAPLAR:))


Banu'nun Dünyası


*Nasıl bir hamilelik geçirdiniz? Hamile iken kaç kilo aldınız, kilolarınızı nasıl verdiniz?
Çok kolay bir hamilelik geçirdim diyebilirim. Yalnız hamileliğimin üçüncü ayında haşimato tiroidi olduğumu öğrendim ve bu beni biraz sarstı. Yanlış anlaşılmasın, hastalığın bir etkisi olmadı ama niye çıktı bu şimdi dedim ve ilaç kullanmaya başladığım için kendimi kötü hissettim. O gün bugündür de ilaç kullanıyorum. Hamile kaldığımda 52 kilo idim. Doğuma girerken 68 kg. Yani bayağı kilo almıştım. 16 kilo kadar. Doğum sonrası inanamayacaksınız ama 10 kilosu gitmişti. Kalan kilomu da zamanla verdim, spora çok daha sonra başladım.

*Bebeğinizi ilk kucağınıza aldığınızda neler hissettiniz?
Hislerimi anlatabilecek kelime bulmak çok zor gerçekten ama içime bir umut doğdu kızımla. Onu büyütmek ve onunla bir yaşam bana umut verdi. Tabii benim çok da büyük bir doğum sonrası depresyon durumum oldu. Doğumdan sonra eve gelişimin üçüncü günü, doğumun beşinci gününden sonra tiroid hormonlarımın da az çalışmasıyla çok ağır bir travma yaşadım. Ama bu öyle ağlama krizleri filan değildi hani her kadının başına gelen. Dolayısıyla ilk kucağıma alışımda değil ama daha sonraki kucaklamalarda bazı sorunlar yaşadım. Neyse ki hepsi yaşandı ve bitti. Şimdi, kızım en iyi arkadaşım. Ama yeni anne olacaklara nacizane önerim, basit gibi görünen ağlama krizleri bir süre sonra geçmezse mutlaka bir uzmana danışsınlar. Ben gelir geçer diye çok oralı olmadım ve boşuna iyileşme üsrecini uzattım. Bu süre zarfında da başta kendime sonra da çevreme boşu boşuna eziyet etmişim şimdi anlıyorum.

*Bebeğiniz şimdi kaç yaşında? 
Benimki bebek olmaktan çıktı artık. Sekiz yaşında kızım ve ilkokul üçüncü sınıfta.
*Yaşamınız çocuğunuzdan sonra nasıl değişti?
Her hafta sonu geldiğinde acaba bugün ne yapsak diye uzun uzun düşünürdük. Sinema, yemek arkadaşlar üçgeninde dolanıp dururduk. Oysa şimdi gidişata göre, kızımızın o günkü durumuna göre ani gelişiyor programlarımız,

Sabahları yataktan kalkana kadar yuvarlanır dururduk, bir tembellik çökerdi üzerimize. Oysa şimdi ‘Anneee’ sesini duyunca dimdik fırlıyoruz, tembellik miskinlik hak getire,


Evimiz her zaman derli toplu, tertemizdi. Herşey yerli yerinde durur, sehpalarımızın üstü incik boncuklarla süslü olurdu. Şimdi salonun ortasında kocaman bir bisiklet, çizik dolu bir sehpa, camlarda aynalarda sürekli el izi dolu bir evde yaşıyoruz,

Kredi kartlarımızın ekstresinde pastadan en büyük pay, giyim, kozmetik, kişisel gelişim bölümüne düşerdi. Şimdi ise oyuncakçı ve çocuk mağazaları aldı  bu dilimde yerini,

Anne ve babalarımızı yoğun iş temposundan sadece özel günlerde ya da biz davet ettiğimizde evimizde görürken şimdi neredeyse onları her gün görür olduk ve daha sıkı aile bağlarımız oluştu

Hafta sonu gittiğimiz yerler, sinema, teknoloji marketleri ya da giyim mağazaları olurken şimdi çocuk doğum günleri, çocuk tiyatroları ve oyun bahçeleri oldu,

Ve hayatın çocukla daha bir anlam kazandığını, gerçek aile olma yolunda çocuğun çok büyük bir parça olduğunu, hayatta ve sağlıklı olmanın ne kadar önemli olduğunu, gerçek ve karşılıksız sevginin ne olduğunu, o olmadan önce aslında hayatımızın ne kadar sessiz ve renksiz olduğunu görmemizi sağladı kızımız bize.

 *Çocuğunuzla ile 1 gününüz nasıl geçiyor?
Şu an kızım okula gittiği için, sabah evden çıkıyor ve akşam dörde kadar yok. Ben danışmanlık yapıyorum eğitim ve insan kaynakları alanında. Kendi şirketim var ve eğer eğitimim varsa zaten ben de çok erken çıkıyorum. O gün eğitim ya da danışmanlığım yoksa, sabah blog yazımı yazmaya özen gösteriyorum. Şu ara bir kitabımız çıkmak üzere onunla ilgili çalışıyorum. Yani kızım gelene kadar işlerimi bitirmeye çalışıyorum. Kızım gelince onunla hergün yaptığımız akşam üstü çay simit keyfimiz var. Sonrasında o, ödevlerini yapıyor, takıldığı yerde ben yardımcı oluyorum. Ödevler bitince biraz oyun, sohbet, akşam yemeği ve yatma saati. Ama hafta sonu yoğun oluyoruz. Onun spor ve sanat aktiviteleri, arkadaşlarımızla toplanmalar, müze, sergi turları derken zaman geçiyor. Ama bizim nasıl vakit geçirdiğimizi merak edenlere kızımla hikayemiz şeklinde kaleme aldığım “Hayat Çocukla Güzel” adlı kitabımızı da önerebilirim.
*Anne olmak sizi nasıl değiştirdi?
Hayatın çocukla daha bir anlam kazandığını, gerçek aile olma yolunda çocuğun çok büyük bir parça olduğunu, hayatta ve sağlıklı olmanın ne kadar önemli olduğunu, gerçek ve karşılıksız sevginin ne olduğunu, o olmadan önce aslında hayatımızın ne kadar sessiz ve renksiz olduğunu görmemi sağladı kızım bana.
*Kendiniz nasıl bir anne olarak görüyorsunuz? Korumacı mı, rahat mı?
Kesinlikle rahat bir anneyim. Hareketleri, seçimleri konusunda en azından şu an için rahatım ama sağlıkla ilgili konularda çok rahat sayılmam. En ufak bir şişliği bile araştırır, birkaç  doktordan teyit alana kadar kurcalarım.
*Anne olduktan sonra işinize devam ettiniz mi? Devam ettiyseniz zor oldu mu sizin için?
Evet, işime devam ettim. Bir dönem çok seyahat ediyordum o zaman bayağı zorlandım. Şimdi eğitim olduğu zamanlarda zorlanıyorum çünkü haftada iki gün gelen yardımcımız var. Onun olmadığı günlerde eğitime gitmek ve aynı zamanda Duru’nun okula gitmesini sağlamak zor oluyor. Eşim bu konuda çok destek, üçümüz ve annem sayesinde çok sorun yaşamıyoruz aslında.
*Bloğunuzda annelik yazıları yazmak mı sizi mutlu ediyor?
Etmez mi? Hele kızımın bebekliği ile ilgili bir konu olunca o günlere dönüyorum. Aslında her konuda yazmak beni mutlu ediyor. 7. Yılım bitiyor blogger olarak az sayılmaz d?eğil mi
*Evde beslenme ve sağlık konularındaki tutumunuz nasıl? Özellikle çocuğunuzu beslenmesiyle ilgili konularda özel bir yaklaşımınız var mı?
Kızım biraz yavaş büyüyen bir çocuk. Kilo alması, boy uzaması hep çok ağır oluyor. Bu yüzden de evde herşey pişiyor ve onun beslenmesine odaklı bir yeme alışkanlığımız oluştu. Yemekleri evde ben pişiriyorum, tereyağ ve zeytinyağ  dışında bir yağ kullanmıyorum. Ekmeğimi kendim yapıyorum. Mümkün olduğu kadar sebze, balık yemeğe çalışıyoruz.
*Bebeğinize anne sütü verebildiniz mi? Ne kadar süre verdiniz?
Bu soru benim için çok hassas çünkü ben sadece on gün kadar süt verebildim. Sütüm vardı ama dediğim gibi haşimatonun bana verdiği zararlar yüzünden (tamamen kişisel) sütü kesmek zorunda kaldım. Ama şunu da ekleyim, o zaman çok üzülmüş kendimi çok suçlamıştım fakat şu an görüyorum ki, anne sütü olmazsa olmaz değil. Tabii ki çok önemli, özellikle ilk altı ay ama sütü yoksa da annenin, hayatın sonu değil. Kızım mama ile büyüdü ve bağışıklık sistemi de çok güçlü, gayet de sağlıklı. 

Adı-soyadınız, varsa bloğunuzun linkini ve e-mai adresinizi de eklerseniz çok memnun olurum.

Banu Özkan TOZLUYURT
banuduru@gmail.com 

Sorularıma cevap verdiğiniz çok teşekkür ederim.

SEVGİLİ BLOGCUANNE ELİF'İN ANKETİME/ ROPÖRTAJIMA VERDİĞİ CEVAPLAR:))

Inline image 1


*Nasıl bir hamilelik geçirdiniz? Hamile iken kaç kilo aldınız, kilolarınızı nasıl verdiniz?
İki hamileliğimde de yaklaşık 17 kilo aldım. Genel olarak rahat geçirdim. 
*Bebeğinizi ilk kucağınıza aldığınızda neler hissettiniz?
Uzun zamandır beklenen kavuşmanın gerçekleşmesiyle derin bir huzur
*Bebeğiniz şimdi kaç yaşında?
Biri 6, biri 2,5
*Yaşamınız çocuğunuzdan sonra nasıl değişti?
Bambaşka bir yöne doğru gitmeye başladı. Amerika’da yaşıyordum, Türkiye’ye döndüm.  Çalışıyordum, bıraktım. En büyük değişiklik her şeyi bir kenara bırakıp sadece annelik yapmak oldu.
*Çocuğunuzla ile 1 gününüz nasıl geçiyor?
Şimdi ikisi de (biri yarım gün de olsa) okulda olduğu için kısmen rahat. Ancak yaz aylarını ne siz sorun, ne ben söyleyeyim.
*Anne olmak sizi nasıl değiştirdi?
Daha anlayışlı, toleranslı bir insan yaptı. 
*Kendiniz nasıl bir anne olarak görüyorsunuz? Korumacı mı, rahat mı?
Rahat’a daha yakın olmakla birlikte ikisinin karışımı. 
*Anne olduktan sonra işinize devam ettiniz mi? Devam ettiyseniz zor oldu mu sizin için?
Hayır, dışarıda full time çalışmayı bıraktım.
*Bloğunuzda annelik yazıları yazmak mı sizi mutlu ediyor?
Kesinlikle. Benim için büyük deşarj ve tatmin.
*Bebek ürünleri satın alırken ne gibi noktalara dikkat ediyorsunuz?
Sağlığına zarar verici madde içermemesine
*Evde beslenme ve sağlık konularındaki tutumunuz nasıl? Özellikle çocuğunuzu beslenmesiyle ilgili konularda özel bir yaklaşımınız var mı?
Mümkün olduğunca taze, mevsim ürünlerinden yemekler pişirmeye çalışıyorum. 
*Bebeğinize anne sütü verebildiniz mi? Ne kadar süre verdiniz?
Birini 13 ay, diğerini 11 ay emzirdim.

Elif Doğan.  



Sorularıma cevap verdiğiniz çok teşekkür ederim.

Çocuğunuzu hiperaktivite dünyasıyla tanıştırın!


hiperaktive.jpg


Hiperaktivite ve Hayat çocuğunuzu ve tüm ailenizi basit, samimi ve eğlenceli bir şekilde dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu (DEHB) dünyasıyla tanıştırmayı amaçlıyor ve alanındaki en güncel bilgileri içeriyor.
DEHB çocukların doğalarının bir parçası. Bu sendrom hayatları boyunca onların anlama, düşünme, hissetme ve davranış biçimlerini etkiliyor. Kitapta DEHB’nin gizlenilecek ya da utanılacak bir sorun olmadığı ve aile içinde sürekli konuşulması gerektiği anlatılıyor. Yazar bir masal aracılığıyla DEHB’yi çocuklara anlatıyor.
Çocukların masaldaki kahramanlarla kendilerini kolayca özdeşleştirebilmelerini ve DEHB’yi eğlendirici bir bakış açısıyla görebilmelerini sağlıyor.
Yazar ayrıca DEHB’li çocukların ve yetişkinlerin beyinlerinin ön bölümünün daha az aktif olduğunu anlatabilmek için “beyindeki uyuyan polis” tanımını yapıyor.
Kitaptan
“Beyninizde ve bedeninizde olup bitenleri tanımlayabilmek için ‘uyuyan polis’ imgesini kullanıyoruz. Anlamanız gereken en önemli şey, bu sembolün sizin başınıza gelen bir şeyi tanımlıyor olması! Bu yüzden DEHB’yi ve size ne yaptığını öğrenmeniz gerekiyor. Bu kitabı okumak bu yönde attığınız en önemli adım.
Ayrıca bu konuda merak ettiğiniz her şeyi sormalısınız. Doktora gittiğinizde ona sorular sorun. Anneniz ve babanız dikkat eksikliği bozukluğu ile ilgili bir kitap okudukları zaman, onlara neler öğrendiklerini sorun. Hoşunuza gitmeyecek şeyler duymaya da hazır olun.DEHB hakkında ne kadar fazla bilgi sahibi olursanız,
yaşadıklarınızı ailenize, öğretmenlerinize ve arkadaşlarınıza daha kolay anlatabilirsiniz. Hatta onlara bu kitabı okumalarını bile önerebilirsiniz ve sonra da birlikte üzerinde konuşabilirsiniz. Size ve tüm  DEHB’lilere tavsiyem, bu konu hakkında özgürce konuşmanız ve kendinizden utanmamanızdır. İnanın bana,
utanmanızı gerektirecek hiçbir şey yok! DEHB karanlık bir sır olmaktan çıkınca, insanlar da  DEHB’lilere daha farklı davranacaklardır. İnsanlardan, hiçbir yardım almadan sizi anlamalarını beklemeyin. Onların kafaları karışıyor, çünkü siz diğer çocuklara benzemekle birlikte onlardan çok daha farklı davranıyorsunuz. Ayrıca, diğer pek çok DEHB’li gibi sizin de farklı davranışlarınız  onların kafalarını iyice karıştırıyor.
DEHB’yi insanlara açıkladığınızda, hem kendinize hem de sizin gibi pek çok çocuğa yardım etmiş olacağınızı unutmayın.”

www.dogankitap.com.tr
Hiperaktivite ve Hayat
Masaldan Eğitime Yolculuk
Yazan: Laura Wolmer
Çeviren: Arzu Birkan
Doğan Kitap

SEVGİLİ AYÇA OĞUŞ'UN ANKET/ROPÖRTAJIMA VERDİĞİ CEVAPLAR:))



*Nasıl bir hamilelik geçirdiniz? Hamile iken kaç kilo aldınız, kilolarınızı nasıl verdiniz?
Çok rahat bir hamilelik geçirdim, 40. Hafta içinde dahi 6km orman parkuru yürüyebiliyordum. 18 kilo aldım, 4. Aya kadar bir çoğunu geri verdim ama sütümün azalması tekrar hepsini geri almamı sağladı. Doğumdan 5 sene sonra hepsini vermiş bulunuyorum daha yeni! Ayurvedik bir detoks sonrası da ona uygun beslenme, masaj, yoga, yürüyüş.. zor oldu!
*Bebeğinizi ilk kucağınıza aldığınızda neler hissettiniz?
J kelimelerin yetersiz kaldığı bir duygu, tasfir etmesi zor, ilk sorum “kaç kilo” olmuş videodan seyrettiğim kadarıyla. http://www.pi.web.tr/dogum-sonrasi burada daha detaylı okuyabilirsin.( bu arada çok güzel, duygusal yazmıssın,yazına bayıldım. )
*Bebeğiniz şimdi kaç yaşında?
Martta 6 yaşı bitiyor
*Yaşamınız çocuğunuzdan sonra nasıl değişti?
Çok fazla değil, sorumluluklar arttı tabii ki ama o gelmeden önce nasılsak O geldiğinde de aynı yaşamaya devam etmeye çalıştık
*Çocuğunuzla ile 1 gününüz nasıl geçiyor?
Okula gidiyor artık o yüzden tam bir günü birlikte geçirmiyoruz ama okul sonrası biraz oyun biraz ödev biraz çizgi film, yemek , çay seansı ve uyku şeklinde. Haftasonları mümkün olduğunca şehir dışında, ormanda hava kötüyse belki bir tiyatro, sinema, aile büyükleriyle zaman geçirme veya evde vakit geçirme diye sıralayabilirim.
*Anne olmak sizi nasıl değiştirdi?
Biraz daha rahatladım sanki, panik halim, heyecanımın dozu yavaşladı. Sorumluluklar arttı elbette bende ona göre şekillendim.
*Kendiniz nasıl bir anne olarak görüyorsunuz? Korumacı mı, rahat mı?
Biraz rahat bir anneyim ama çok değil ancak korumacıya yaklaşmaz.
*Anne olduktan sonra işinize devam ettiniz mi? Devam ettiyseniz zor oldu mu sizin için?
Hamilelikle beraber işimden ayrıldım. 2- 2,5 sene kadar çalışmadım daha sonra kendi işimi kurdum.
*Bloğunuzda annelik yazıları yazmak mı sizi mutlu ediyor?
Annelik yazısından daha ziyaede annelik duygularımı, korkularımı, tecrübelerimi, fikirlerimi paylaşmak evet hoşuma gidiyor. Paylaştıkça çoğalıyoruz biliyorsun! J
*Bebek ürünleri satın alırken ne gibi noktalara dikkat ediyorsunuz?
Bebek ürünü artık almıyorum J Eskiden de tek dikkat ettiğim “çok almamak”tı
*Evde beslenme ve sağlık konularındaki tutumunuz nasıl? Özellikle çocuğunuzu beslenmesiyle ilgili konularda özel bir yaklaşımınız var mı?
Doğru gıda ile beslenmeye özen gösteriyoruz ancak bu bebekten öncede böyleydi sonrasında biraz daha dikkat eder olduk. Özellikle paket gıdalar evimize girmez, ıvır zıvır dediğim gıdalarsa hiç girmez. Ev yemeği yenir her zaman, tüm kek börek pasta gibi abur cubur sınıfı evde üretilir. Yoğurt evde yapılır, doğru olduğuna inandığımız ekmek girer, çiğ süt alırız, baharatlar hayatımızda oldukça fazla yer tutar özellikle oğlum sabahları uyandığında zencefilli tarçınlı zerdeçallı bal yer! Çok sever. Böyle alışkanlıklarımız var işte J
*Bebeğinize anne sütü verebildiniz mi? Ne kadar süre verdiniz?
Evet verdim. İlk 7 ay sadece anne sütü sonrasında ek gıdalar ile birlikte yaklaşık 23 ay emzirdim.

Adı-soyadınız, varsa bloğunuzun linkini ve e-mai adresinizi de eklerseniz çok memnun olurum.
Ayça Oğuş | www.pi.web.tr | info@aycaogus.com

TEŞEKKÜRLER:))

SEVGİLİ AYDA'NIN ANNESİ PERİ'NİN ANKET/RÖPORTAJIMA VERDİĞİ CEVAPLAR:))


*Nasıl bir hamilelik geçirdiniz? Hamile iken kaç kilo aldınız, kilolarınızı nasıl verdiniz?
Çok güzel bir hamilelik geçirdim, 19kg aldım, zor verdim, ilk sene çoğu duruyordu ama kızım yürümeye başladıktan sonra zayıfladım

*Bebeğinizi ilk kucağınıza aldığınızda neler hissettiniz?
Tarif edilemez bir his, ağladım ağladım J
*Bebeğiniz şimdi kaç yaşında? 
2,5 yaşında
*Yaşamınız çocuğunuzdan sonra nasıl değişti?
Her şey çocuğuma uygun olacak şekilde değişti, uyku, yemek, aktivite, gezme, eğlence yani her şey ona göre ayarlanıyor.
*Çocuğunuzla ile 1 gününüz nasıl geçiyor? 
Oyun grubuna gitmediği günler sabah kahvaltı faslı, sonrası oyun, sonra mümkünse dışarı çıkıyoruz, ya pusette uyuyor ya da uyku zamanı gelmeden eve dönüyoruz. Öğle uykusundan sonra yiyen bir aktivite ile günü sürdürüyoruz.
*Anne olmak sizi nasıl değiştirdi? 
Pozitif yönde değiştirdiğini düşünüyorum, çok yorgun ama çok da memnunum halimden
*Kendiniz nasıl bir anne olarak görüyorsunuz? Korumacı mı, rahat mı? 
rahat
*Anne olduktan sonra işinize devam ettiniz mi? Devam ettiyseniz zor oldu mu sizin için? 
Etmedim, kendi işimi yapıyorum
*Bloğunuzda annelik yazıları yazmak mı sizi mutlu ediyor? 
Evet çok seviyorum
*Bebek ürünleri satın alırken ne gibi noktalara dikkat ediyorsunuz? Sağlıklı ve zararsız ürünler olmasına
*Evde beslenme ve sağlık konularındaki tutumunuz nasıl? Özellikle çocuğunuzu beslenmesiyle ilgili konularda özel bir yaklaşımınız var mı? 
Evet mümkün olduğunca sağlıklı bir beslenme düzenine alıştırmaya ve her şeyden yiyen bir çocuk olmasına çalışıyorum
*Bebeğinize anne sütü verebildiniz mi? Ne kadar süre verdiniz? 
21 ay verdim

Adı-soyadınız, varsa bloğunuzun linkini ve e-mai adresinizi de eklerseniz çok memnun olurum.

Perihan Gürer


TEŞEKKÜR EDERİM:)))

SEVGİLİ ARKADAŞIM REYHAN AKSU'NUN ANKET/RÖPORTAJIMA VERDİĞİ CEVAPLAR


*Nasıl bir hamilelik geçirdiniz? Hamile iken kaç kilo aldınız, kilolarınızı nasıl verdiniz?
Sağlıklı bir hamilelik geçirdim, oğlum 35 HAFTA 4GÜN de doğdu, bu süreçte ben 22 kilo aldımJ
*Bebeğinizi ilk kucağınıza aldığınızda neler hissettiniz?
Çok duygulandım ve bu mucizevi olaya inanamadım artık evimizde 3 kişi olacağızJ
*Bebeğiniz şimdi kaç yaşında?
Yaklaşık 3,5 yasında (44 ay)
*Yaşamınız çocuğunuzdan sonra nasıl değişti?
Tamamen değişti diyebilirim, öncelikler değişti ama hayat güzelleştiJ
*Çocuğunuzla ile 1 gününüz nasıl geçiyor?
Genellikle sabahları 7,30 gibi kalkıp biraz oyun oynadıktan sonra 9,30 gibi kahvaltımızı yapıyoruz, akabinde biraz oyun oynayıp yada TV’ de çizgi film yada istediği bir filmi seyrettikten sonra; o günkü programımız neyse ona göre günümüzü planlıyoruz.  (Arkadas ziyareti, oyun merkezine gidiş, hayvanat bahçesi ziyareti vs.) Gündüz uykularını kaldırmaya çalışsak ta 4 civarında 1-2 saatlik bir uykumuz olabiliyor. Aksam yemeğini 19.30 gibi yiyip 21,30’ a kadar babamızla birlikte oyun oynadıktan sonra sutumuzu de alarak yatmaya gidiyoruzJ
*Anne olmak sizi nasıl değiştirdi?
Bence anne olmak beni olumlu anlamda değişti. Hayata daha pozitif bakıyorum ve oğlumun bana vermiş olduğu mutluluğu  çevreme yayıyorumJ
*Kendiniz nasıl bir anne olarak görüyorsunuz? Korumacı mı, rahat mı?
Rahat bir anne olduğumuz düşünüyorum. Ama tabi ki gerekli olduğu durumlarda korumacı anne moduna geçebiliyorum. Onunla birçok şeyi beraber yapmaya çalışıyoruz. Ona her şeyi anlatarak öğretmeye çalışıyorum.
*Anne olduktan sonra işinize devam ettiniz mi? Devam ettiyseniz zor oldu mu sizin için?
Evet,  halen de çalışıyorum. Zaman zaman zor olduğu anlar da oldu ama neticede onun daha iyi bir geleceğe sahip olması için çalıştığımdan bunun gerekli olduğunu düşünüyorum.
*Bloğunuzda annelik yazıları yazmak mı sizi mutlu ediyor?
Bloğum yok.
*Bebek ürünleri satın alırken ne gibi noktalara dikkat ediyorsunuz?
Yaşına uygun (oyuncaklarla ilgili) ve sağlıklı  ürünler olmasına dikkat ediyorum.*Evde beslenme ve sağlık konularındaki tutumunuz nasıl? Özellikle çocuğunuzu beslenmesiyle ilgili konularda özel bir yaklaşımınız var mı?Özel bir yaklaşımım yok ama onun sağlıklı beslenmesine,  öğünlerini atlamamasına, meyve ve kalsiyumu da düzenli tüketmesine dikkat ediyorum. 
*Bebeğinize anne sütü verebildiniz mi? Ne kadar süre verdiniz?
40 günlük olmasından sonra, anne sütüm yetersiz olduğundan mama destekli olarak 21 ay süt vermeye devam ettim.