23 Ekim 2013 Çarşamba

DÜNYACA ÜNLÜMASAL ANLATICI NAZLI ÇEVİK KIDS NOOKMASAL AKADEMİSİ EKİBİNDE…

 
 
Donanımlıekibi ile geçmişi yüzyıllar öncesine dayanan masal anlatıcılığı sanatınıkorumayı ve geliştirmeyi hedef alan Kids Nook Çocuk Kitabevi ve Masal Akademisi,şimdi de ünlü masal anlatıcı ve tiyatro pedagogu Nazlı Çevik öncülüğünde 9Kasım Cumartesi günü itibariyle “Annelere, Öğretmenlere ve 6-12 yaş çocuklara MasalAnlatıcılığı Kursları” düzenliyor. Masalların çocuklar ve yetişkinlerüzerindeki etkisi ve anlatım tekniklerinin irdelenerek pratik uygulamalariçeren kurslar, Masal Anlatıcılığının Türkiye’de yeniden hatırlanması,geliştirilmesi ve uluslararası platformlara taşınmasını hedefliyor.
 
Nazlı Çevik Kimdir?
Nazlı Çevik, 2008- 2011 yılları arasında Berlin Sanat Üniversitesi'nde TiyatroPedagojisi alanında Yüksek Lisansını tamamladıktan sonra çocuklara ve yetişkinlere Türkiye’de veuluslar arası festivallerde yer almıştır. 2013 te ise Şirince’de dünyanın dörtbir yanından gelen hikaye anlatıcılarla Şirince Masal Festivalinidüzenlemiştir.
Şimdi ise Kids Nook Masal akademisi işbirliğiyle busanata yeni nesillere aktarma adına bir çok atölye ve kurs düzenlemektedir.
NAZLI ÇEVİK MASAL ANLATIM GÜNÜ PROGRAMI
9 KASIM CUMARTESİ
2-6 YAŞ İÇİN   MASALLAR
SAAT: 11:00           ÜCRET: 40 TL
Bu yaş grubu için 2 farklı masal anlatılacak. Programyaklaşık olarak 30 -35 dk. sürecektir.
·        Tilki Pinki (İngiliz Masalı)
·        Tilkinin Kuyruğu (Anadolu Masalı-Zincirleme Masal)
7-12 YAŞ İÇİN MASALLAR
SAAT: 13:00              ÜCRET: 40 TL
Bu yaş grubu içinde Kurd’un önemli rol oynadığı 2 masalanlatılacak. Bu programda ortalama 45.dk. sürecek.
·        Kalpsiz Dev (Norveç peri masalı)
·        Möge Sarık ile Kurt (Tuva Özerk CumhuriyetiMasalı)
 
Kids Nook’un tüm özeletkinliklerini Facebook sayfası ve İnstagram sayfalarından takip edebilir ya da 0212 324 07 06’ nolu telefondan bilgi alabilirsiniz.
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder