19 Şubat 2013 Salı

EMZİRME KAMPIM:)))))

Eğer sütünüzün bebeğinize yetmediğini düşünüyosanız, bebeğin düşük kilo ağırlıklı veya prematüre ise önce dr.ile konuşarak kendinizi Emzirme kampına alabilirsiniz.
 Bunun ne kadar etkili olduğunu ben de bizzat yaşayarak deneyimledim. Şöyle ki; oğlum prematüre doğmuş ve benim kaygılarım o kadar yüksekdi ki,, bu da sütümü etkilemişti.Sütüm bir türlü düzene giremedi. Ben de oğlumun dr. ile konuşarak 3 günlük emzirme kampına aldım oğlumu ve kendimi.Doktorumuz ilkten anlamasa da fikri çok beğendi.Öncesinde oğlumu dr.umuz tartı ve 3 gün sonrasında görüşmek üzere randevulaştık.
Bu 3 günlük emzirme kampı süresince sadece oğlumu emzirdim , yemek yedim ve uyudum. Enerjimi ve beynimi sadece bu işe konsantre ettim. Bu kamp sonunda sütümün arttacağına kesinlikle inandım ve öylede oldu. emzirirken kafamda olan tüm kuralları geride bıraktım ve içimden geldiği gibi emzirdim, emzirdim ve emzirdim. Sağolsun annem ve eşim bana çok destek oldu. yataktan kalkmadım desem yeridir.
Ve sonunda istediğim oldu. Altuğ ilk defa hiç mama almadan 3 gün sonunda 85 gr almıştı. Bu da bizim için çok büyük bir başarı oldu. Benim endişelerim ve korkularımın çoğundan kurtuldum.3 muhteşem gün sonunda Emzirme sorunumun kilit noktası kırıldı.
Burada önemli olan bu kampın bebeğiniz doğduktan sonra ki ilk 3 ay içinde yapılması. Çünkü anne sütü ilk 3 ay içinde bebeğin ihtiyacı kadar oluyor, ondan sonra anne emdikçe süt devamlılığı sağlanmış oluyor. Biz ise bu kampı Altuğ sanırım 5 haftalıkken yaptık. O döneme kadar anne sütü ve mama ağırlıklıydı. Kamptan sonra en önemlisi benim endişelerim azalarak günde tek öğün mama ile devam ediyor, 1 ay sonrasında sadece anne sütüyle devam ettik. 9 ay emerek 15 ay ise sağarak anne sütü aldı , Altuğ...

Fotoğrafım

Bu konu hakkında Eren'in bloğundaki yazıyı okuyunca aklıma geldi. Tüm bana danışan annelere bunu tavsiye ediyordum ama Eren'inki gibi yazmamıştım.
Sizin de emzirme sıkıntınız varsa Eren'in bloğunda bu aralar yazı dizisi şeklinde devan eden Tomris'in Emzirme Serüvenini mutlaka takip edin. Tomris basamak basamak Emzirme Kampını anlatmış. Yapmanız gereken sadece burayı tıklamak:))

Herkese bol sütlü, mutlu günler diliyorum:))

DOĞUMA HAZIRLIK SEMİNERİM:))






 Geçtiğimiz pazar günü Nar City de Doğuma Hazırlık seminerim  vardı. Çok tatlı anneler ve ilgili babalardan oluşan güzel bir gruptu. Doğum konusu hakkında detayları paylaştık. Doğum planının işlevinden ve ne işe yarayacağından konuştuktan sonra bu konu hakkında detayları paylaştım anne-babalarla.

Doğum ağrıları esnasında kullanabilecekleri gevşeme tekniklerinde, kullanacakları nefes ev masaj tekniklerini konuştuk, beraber uyguladık. Babalara uygulamalı annelere masaj yaptırdım.
Eğitimlerde özellikle uygulamalar gerçekten çok ilgi çeken kısmı..
Bu eğitim sırasında katılımcılara Lansinoh, Johnson's Baby, Bepanthane minik hediyeler verdi.Tüm firmalarada çok teşekkür ederim...

Sizde Doğuma hazırlık sınıfına eşinizle beraber katılıp, bu anları yaşamak isterseniz 02 Martta bu sefer Bostancı Mini Aktivite Anne - Çocuk Etkinlik Merkezinde eğitimimiz olacak..
Bu program 4 hafta süren uzun blok bir eğitim. Buna ister tek tek isterseniz de blok şeklinde katılabilirsiniz.

02 Martt'a Doğum
09 Mart'ta Anne sütü ve Emzirme
16 Mart'ta ise Doğum sonrası bebek anlatılacak.
4. Oturumumuz ise bebekler dünyaya geldiğinde anne-bebek toplantısı şeklinde olacak. O oturuma bir pedagog davet ediliyor. Sizler bebeğinizle ilgili sıkıntılarınızı paylaşabilirsiniz..
Eğitimler cumartesi 16:00-18:00 saatleri arasında olacaktır. Eşli katılım özellikle ilk oturumda tavsiye edilmektedir.
Katılmak isterseniz ertugrul.esra@gmail.com  28 Şubatta kadar iletişim bilgilerinzin olduğu bir e-mail atabilirsiniz.

Sevgiler herkese..