13 Mayıs 2013 Pazartesi

Enplus ve İnternetanneleriyel waffle etkinliği:))






Bu haftasonu Palladium AVM de İnternet annelerinin düzenlediği çok güzel bir etkinlik vardı. İnternet anneleri Enplus maağzasının ev sahipliğinde Waffle yaptılar.Enplus 'ın misafirverperverliğine diyecek yoktu. Mağaza birden bire tarçın ,meyve kokularıyla doldu. Çok güzel bilgilendirmelerde bulundular.








Altuğ hiç yemediği kadar çilek, muz yedi. Ayrıca mağaza yetkililerinin hazırladığı muzlu frappicinosu muhteşemdi. Sevgili Altuğ hem kendininkini hem de benimkini içti. Altan ile beraber yediğimiz waffle da günün en muhteşem anıydı:))
İnternetannelerine ve Enplus'a çok teşekkür ederiz:))Ailecek çok eğleceli bir etkinlik içinde olduk:))

JOHNSON’S® BABY ŞAMPUAN’LI BEBEKLER ANNELERİNE TEŞEKKÜR EDİYOR


Bebekler Gözleriyle Konuşur…

Tüm dünyada annelerin güvenle kullandığı Johnson’s® baby Şampuan, gerçek göz yakmayan formülü ile bebeklerin gözlerinde 3’lü koruma sağlayan ilk bebek şampuanı. 
Johnson’s® baby Şampuan ile yıkanan bebekler, banyo sırasında,  3’lü koruma sayesinde, gözleri kızarmadan, yanmadan, tahriş olmadan eğlenceli dakikalar yaşar.  Annelerle bebeklerinin en yakın anlarından biri olan banyo keyfi, tahriş olmamış ve kızarmamış gözlerle bakan bebekler ile anneler için büyük bir mutluluğa dönüşür.

İyi bakılan bebeklerin gözlerindeki pırıltıyı, anneler hemen anlama becerisine sahipler.  Bebeklerinin ne istediğini gözlerinden anlayan anneler, alkol ve paraben içermeyen, gözlerde 3’lü koruma sağlayan ve uzmanların önerdiği Johnson’s® baby Şampuan ile banyo keyfi sonrası;  bebeklerinin gözlerinde “Teşekkürler Annecim…” bakışıyla seviniyorlar.



TEŞEKKÜRLER ANNECİM…

Annelerin duygusal ihtiyaçlarını ve banyo ürünleri ile ilgili beklentilerini anlamak üzere,  Johnson’s® baby Şampuan’ın facebook sayfasında bir araştırma yapıldı. 

Bu araştırma bulgularına göre sonuçlar:
  • Annelerin yüzde 84’ü şampuan seçiminde uzmanların fikrini önemsiyor.  Çünkü bebekleri için en doğru seçimi yapmak istiyorlar.
  • Kullandıkları şampuanın bebeklerinin cildine uygun hassaslıkta olması önemli.  Çünkü, şampuanı hem saç, hem vücut için kullanıyorlar.  Bebeklerinin gözleri hiç yanmamalı ve tahriş olmamalı.
  • Paraben ve alkol içermeyen ürünleri tercih ediyorlar.  Ürün seçerken buna dikkat ediyorlar.
  • Anneler bebeklerinin banyosu için en çok akşam saatlerini tercih ediyor.
  • Banyonun en favori oyunu olarak, oyuncak yüzdürmeyi belirtiyorlar.
  • Her ne kadar muhteşem anneler olsalar da, annelerin yüzde 89’u “doğru mu yapıyorum?” sorusunu kendine soruyor.
  • Annelerin yüzde 88’i “ben bebeğimi gözünden anlarım” diyor.  Göz yakmayan şampuanlarda, banyoda kesintisiz iletişim anneler ve güzel bebeklerinin!

Anneler ve çocukları HP’nin düzenlediği Yaratıcılığını Keşfet Atölyesi’nde buluştu



Çocuklar düşledi, HP işledi, anneleri izledi.


   

Anneler ve çocukları Anneler Günü’nden hemen önce, 9 Mayıs tarihinde HP Türkiye’nin düzenlediği HP Yaratıcılık Atölyesi’nde yaratıcılıklarını keşfetti. İstanbul Modern’de yapılan etkinlikte anneler çocuklarıyla birlikte HP ENVY x2 hibrit bilgisayarın 8 megapiksel kamerası ile yakaladıkları görüntüleri tek dokunuşta HP Ink Advantage serisi yazıcılara göndererek sonsuza kadar saklayabilecekleri eserlere dönüştürdü.




Yaratıcılık filizlenmeye başladığı yaşlarda böylesi faaliyetlerin önemini bilen İstanbul Modern uzmanlarının eşliğinde HP Photo Creations yazılımı ile fotoğraf albümü, takvim, tebrik kartı, kutu gibi farklı eserleri tasarladılar. Yalnızca birkaç tuşa basarak anında Walt Disney karakterlerinin maskeleri, boyama sayfaları, bulmacaları gibi farklı tasarım çalışmalarını HP ürünleri ile oluşturan çocuklar hem keyifli hem de eğlenceli bir gün geçirdi.


Hayallerin renkleri orijinal HP mürekkepleri ile gerçeğe dönüştü


Maliyetleri artırmadan iki kat fazla sayfa yazdırabilen HP Deskjet Ink Advantage 5525 e-All-in-One yazıcı ve mobil yazdırma seçenekleri sayesinde Yaratıcılık Atölyesi konukları profesyonel kalitede fotoğraflar, çift taraflı belgeler, takvimler, boyama sayfaları ve çok daha fazlasını kolaylıkla basabildiler. Orijinal HP mürekkeplerinin sunduğu canlı renkler ve lazer kalitesindeki görünümler sayesinde minik zihinlerde oluşan hayaller gerçeğe tam olarak yansıdı.


 
Maskeler yüzleri süsledi

Etkinlikte HP Hızlı Formlar uygulamasını  kullanan anneler ve çocuklar çok sevdikleri Walt Disney karakterlerinin yüzlerini maskelere dönüştürüp yüzlerine taktılar. HP Photo Creations yazılımı sayesinde fotoğraf albümü, takvim ve tebrik kartı gibi farklı çalışmaları yalnızca birkaç tuşa basarak anında oluşturabilen anneler ve çocukları, birlikte tasarladıkları görüntüleri HP ENVY 23 TouchSmart’ın 23 inç HD ekranında görüntüledikten sonra güçlü performans ve dokunmatik ekran rahatlığını bir arada sunan HP Spectre XT TouchSmart Ultrabook’lara yükledi.

Etkinliğe katılan HP Türkiye Inkjet Yazıcılar Ürün Müdürü Zeynep Simur şu açıklamayı yaptı: “Tüm annelere ve çocuklarına bu faydalı etkinliğe katıldıkları için teşekkür ediyorum. Çocuklarımızın yaratıcı beyinlerini erken yaşlardan itibaren kullanmaya başlamaları çok önemli. HP’de tüm ürünlerimizi zihinde oluşan hayalin en kısa zamanda ve en iyi şartlarda gerçeğe dönüştürme hedefiyle tasarlıyoruz. Bir anlamda çocuklarımızın hayal kurma hızını teknolojinin hızı ile birleştiriyoruz. Anneleri ile çocuklarını Anneler Günü’nden önce böyle bir etkinlikte buluşturduğumuz için de çok mutluyuz.

Nestlé® NESQUIK® DUO Çikolatalı Buğday ve Mısır Gevreği



Bu cumartesi günü Astoria AVM de Play Barn da çok güzel bir etkinlik vardı. Nequik  yetkililileri ve diyetisyeni Ece Nevra Durukan, biz bloggerlarla birlikteydi. Altuğ'unun çok sevdiği Nesquık kahvaltılık gevrekler hakkında bilgi aldık. Bir kase süte hazırlanmış Nesquıkin kahvaltı için yeterli olduğunu öğrendim. Bu gerçekten benim için önemliydi.
Sizlerle de öğrendiklerimi paylaşmak istiyorum.. Tam tahılın ne olduğu ve ne kadar önemli olduğu aşağıda:





Tam Tahılın Faydaları

Sabah özellikle çocuklar için günün en yoğun zamanıdır. Erken kalkmak, okula gitmek, derslerle uğraşmak ya da sadece oyun oynamak... Çocukların bu aktiviteleri yapabilmeleri için yeterli ve dengeli bir beslenme alışkanlığına sahip olmaları önemlidir. Tıpkı sebzeler ve meyveler gibi öğünlerde tam tahıl tüketimi, çocukların ve yetişkinlerin yeterli ve dengeli bir beslenmeye sahip olmalarını destekler. Üstelik beslenme uzmanları sağlıklı beslenme önerileri içerisinde günde en az 3 porsiyon tam tahıl tüketiminin altını çiziyor. Nestlé Nesquik kahvaltılık gevrek, kahvaltıda tam tahıl tüketimi ve güne keyifli bir başlangıç için iyi bir alternatiftir.

Dünya Sağlık Örgütü gibi uluslararası otoriteler ve pek çok uzman tam tahıl tüketiminin arttırılmasını öneriyor. Ayrıca Sağlık Bakanlığı ve Hacettepe Üniversitesi tarafından hazırlanan "Türkiye'ye Özgü Beslenme Rehberi"nde tam tahıl tüketiminin önemi vurgulanıyor.
Ancak Türkiye'de nüfusun %70'inin tam tahıl tüketmediğini biliyor musunuz?

Tam tahıl nedir?

Tahıl, yenilebilir ve besleyici üç kısımdan oluşur; bu kısımların hepsi bir arada bulunduğunda "tam tahıl" adını alır.
Beyaz un veya beyaz pirinç gibi 'beyaz' ürünler imal etmek için tahıllar rafine edilir ve  yalnızca orta kısmı olan 'nişasta bölümü' kullanılır. Bu işlem sırasında tahılın pek çok besleyici öğe içeren iç ve dış bölümleri atılır.




Nestlé® NESQUIK® DUO Çikolatalı Buğday ve Mısır Gevreği'nde

Tahıllar (tam buğday (%37), buğday unu, mısır, pirinç), şeker, çikolata tozu (%11) (şeker, kakao tozu), beyaz çikolata (%9) (şeker, kakao yağı, tam yağlı süttozu), glukoz şurubu, bitkisel yağ (palm), inülin, tuz, yağı azaltılmış kakao tozu, dekstroz, aroma vericiler (beyaz çikolata, vanilin), asitliği düzenleyici (trisodyum fosfat), emülgatör (soya lesitini).
Vitaminler ve Mineraller:
Vitamin C, Niasin, Pantotenik Asit, Riboflavin, Vitamin B6, Tiamin, Folik Asit, Vitamin B12, Kalsiyum ve Demir.
[Eser Miktarda: Badem içerebilir.]
100 g Nestlé® NESQUIK® DUO Çikolatalı Buğday ve Mısır Gevreği'nde 37g tam tahıl kullanılmıştır.
30g NESTLE® NESQUIK® DUO süt ilave edilmeden günlük alınması gereken 8 ayrı vitamin ve demir miktarının % 25’ini içermektedir.

ALTUĞ İÇİN YAPTIĞIM EV TİPİ PROBİYOTİKLİ YOĞURT TARİFİ



Altuğ bebekken ben hiç yoğurt mayalamadım. Evdeki bakıcımız 2 günde bir Altuğ için yoğurt mayalıyordu. O bakıcımız 18 aylıkken ayrılınca ben de taze yoğurt satın alıyordum ya da annem mayalıyordu. Probiyotik yoğurt ben hep kullanıyordum. Altuğ’a da denedim ve sevdi. Böyle olunca probiyotik yoğurt mayalamayı duymuştum. Ve aşağıdaki tarifle yoğurdumu mayaladım. Kocaman bir tencere yoğurdum oldu. Altuğ ve biz ailecek yedik. Sizde mayalamak isterseniz aşağıda tarifi:

1 litre günlük taze süt
1 çorba kaşığı probiyotik yoğurt (oda sıcaklığında)
Daha önceden kaynattığınız sütü veya pastorize günlük sütü tencereye soğuk olarak koyunuz.
Probiyotik yoğurdu gene her bir litre için silme bir çorba kaşığı yoğurt hesabı ile onu da soğuk olarak tencereye ilave edip iyice karıştırınız.
Ocağın altını yakıp sütü sürekli karıştırarak kaynatın.
Ocağı söndürdükten sonra tencerenin kapağını örtüp bez ile sardıktan sonra 4-6 saat arası bekletiniz.
Yoğurdunuz mayalandıktan sonra buzdolabına alınız.


Benim de bağırsaklarımla ilgili sıkıntım olduğundan bu yoğurt inanın çok iyi geldi. Ailecek mayaladığım yoğurdu yiyoruz, artık..