12 Ağustos 2013 Pazartesi

DOĞUMA HAZIRLIK EĞİTİMLERİNİN YARARI


Hamilelik döneminde eğitim alan bilinçli hamileler;  özellikle normal doğuma hazırlanırken doğum öncesi, doğum eylemi sırasında ve doğum sonrası dönemde neler olacağını öğreneceklerdir. Ayrıca kendi vücudunu doğum sancıları sırasında nasıl kontrol edeceği konusunda gerekli teknikleri öğrenerek deneyim kazanacaktır. Örneğin ağrı geldiğinde kendisini kasıp çaresiz beklemeyecek, bilinçli bir şekilde gevşemeyi ve sakin olmayı öğrenecektir. Yine, her kasılma sırasında kasılmanın şiddeti veya zamanına bağlı olarak özel nefes alma tekniğini uygulayacak ve böylece oksijen seviyesini kontrol altında tutabileceklerdir.
 Her kasılma sırasında yapması gerekenleri bilecek, böylece beyni bu olayla meşgul olduğu için daha az ağrı hissedecektir.Bebeğinin kendisine yaklaştığını bilecektir.
Bilinçli kişi ağrının başlangıcını, en şiddetli anını, bitişini bilinçli bir şekilde ayıracak ve her iki ağrı arasındaki zamanda doğru bir şekilde istirahat etmeyi ve adalelerini dinlendirmeyi öğrenip, doğum sırasında hala bilincini koruyarak, güçlü ve enerjik kalacaktır. Yine bu ağrılar ve ağrılar arası süreçte daima yanında bulunan eşin çaresiz ve panik içinde olmayacak, hamile eşine  yardım edecektir.

Bu amaca göre eğitilmiş hamileler için, her ağrı korku ve çaresizliğin başlangıcı değil, mutlu sona erişmek için iş yapma vaktidir. Bilgi, öz güven, gevşeyebilme, nefes alma teknikleri ve enerjisini koruyabilme sanatı hamile kadına doğum eylemi sırasında bilinçli ve aktif rol oynama şansı verecek, kendini ekibin bir parçası gibi hissetmesini sağlayacak ve bu mutlu sonda yalnız anne olmanın zevkini değil böyle bir olayda aktif rol oynamanın da başarı ve tatminini yaşayacaktır. Ayrıca aynı duyguları eşi de paylaşacaktır. 

Eğer sizde böyle bir eğitime katılmak ve bilinçli ve daha rahat bir doğum yapmak isterseniz Bebeimgeliyor Doğum ve Bebeğe Hazırlık Eğitimlerime katılabilirsiniz.

En yakındaki eğitimim için;

tıklamanız yeterli olacaktır.
Bir avazda bebeğinize kavuşmanız dileğiyle:))