13 Haziran 2014 Cuma

MILK’NMOM DOĞUM ÖNCESİ VE SONRASI –UZUN SEYAHATLER İÇİN RAHATLATICI ÇORAP

Başta hamileler ve doğum yapan annelerde olmak üzere insanların tüm yaşamları boyunca özellikle de seyahat edenlerin giyebilmeleri için geliştirilen ve hareketsiz bacakları rahatlatmada, bacaklarda oluşabilen ödemleri gidermede ve varis oluşumunu da engellemede, yorgun bacakları rahatlatmada kullanılan rahatlatıcı çorap (doğum öncesi ve sonrasında, uzun yapılan seyahatlerde kullanımı) artık Türkiye’ de annelere sunuluyor. İnsanoğlu yeryüzünde var olduğu andan itibaren sürekli olarak bir gelişim içerisindedir. Gelişim ve değişim süreçlerinde özellikle üretilen ürünlerin insan yaşamını kolaylaştırma ve insan sağlığına uygunluk durumları önem kazanmıştır. İnsanların yaşamları boyunca fizyolojilerinde birçok değişiklik olur. Bu fizyolojik değişikliklere göre bireyler yaşamlarını düzenleyerek hayatlarını sürdürmektedirler. Özellikle bayanların hamilelik dönemlerinde yüksek oranda olmak üzere hormonal değişikliklere bağlı olarak yaşamları boyunca fizyolojilerinde kalıcı ve geçici birçok değişiklik meydana gelmektedir. Bu fizyolojik değişikliklere göre yaşamını düzenleyen bireyin bu düzenlemeye yardımcı olacak ürünlere ihtiyacı olmaktadır. Hamile bayanların sağlıklı bir hamilelik dönemi geçirmeleri için özellikle hamileliğin son dönemlerinde genellikle fazla hareket etmemeleri gerekmektedir. Buna bağlı olarak fazla hareket edilmemesi bacak bölgelerinde kan toplanması sonucu şişlikler ve ödemler meydana gelebilmektedir. Ayrıca yine hamilelik döneminde sıklıkla görülen varis problemi ortaya çıkabilmektedir.
  Varis Nedir? 
Varis, fonksiyonel bozuklukları sonucu ya da kan akımının önündeki bir engel nedeniyle genişleyen toplardamarların kıvrımlı bir hal alması olarak tanımlanabilmektedir. Gebelikte, büyüyen bebeğin ihtiyaçlarını karşılamak için kan hacmi belirgin bir şekilde artar. Dolaşımda daha fazla kan bulunduğundan özellikle bacaklarda kanın göllenmesi kolaylaşır. Toplardamarların kapakçık mekanizması kanı kalbe doğru pompalamada yeterince başarılı olamaz. Bu da cilt yüzeyindeki venlerin (toplardamarların) belirginleşmesine ve belli bir süre sonra varisleşmesine neden olabilir.
  Varis Görülme Sıklığı Nedir? 
Hamilelik haricinde de varis, bacakların şişmesi ve ödem oluşumu yukarıda bahsedilen sebepler ve benzerleri neticesinde birçok insanda gözlemlenmektedir. Yukarıda bahsedilen sorunlara karşı yirminci yüzyılın başlarından itibaren başta hamileler olmak üzere varis çorapları kullanılmaya başlanmıştır. Ancak varis çorapları külotlu çorap şeklinde üretildiğinden hamile bayanlar karın bölgelerindeki genişlemeden dolayı ürünleri kolaylıkla kullanamamaktadırlar. Ayrıca külotlu şekilde üretilen varis çoraplarını giyip çıkarma işlemi de zor olduğundan dolayı tüm bireyler için kullanım açısından problem oluşturmaktadır.
  Günümüzde Varis Çorapları 
Günümüzde ki varis çorapları belli basınçlarda üretildiklerinden kalın iplikle dokunmaktadırlar bunun sonucunda da giyen kişiyi sıkmakta ve tercih edilmemektedirler. Ayrıca her yerde bulunmadığından ve fayda bulunup önerilmediklerinden de yaygınlaşamamaktadırlar. Ancak özellikle hamilelik zamanı ve sonrasında hareketsiz kalan bacakları desteklemek için bir yardımcı ürün zorunluluğu da günümüzde açıkça gözükmektedir. Milk’nmom Rahatlatıcı Çorap, yukarıda bahsedilen sorunlar göz önüne alınarak geliştirilmiştir. Söz konusu buluş diz altı çorap olarak dizayn edildiğinden dolayı hamile bayanlar da rahatlıkla giyebilmekte ayrıca normal bireylerde giyip çıkarma işlemi sırasında hiç zorlanmamakta ve çoraplar kolaylıkla zaman harcamadan giyilip çıkartılabilmektedir. Söz konusu bu ürün, yumuşak iplikten üretildiğinden ve dokusu yumuşak olduğundan giyen kişiyi rahatlatmaktadır. Böylece tam olarak hamilelik esnasında istenen rahatlık sağlanabilmektedir. Milk’nmom Rahatlatıcı Çorap, hamilelik ve sonrası –emzirme dönemindeki annelere- fokuslu olarak üretimi tasarlandığı için bu dönem annelerinin direkt tercih edeceği bir doku taşımaktadır. Renkli ambalaj ve kutu üzeri tasarımı ile direkt anne adayları ve annelerin dikkatini çekmek üzere oluşturulmuş olup alışveriş esnasında hatırlatıcı bir unsur şeklinde sunulmaktadır. Söz konusu Milk’nmom Rahatlatıcı Çorap kutusunun üzerindeki bilgilendirmeler sayesinde kullanıcı kişi ürünü nasıl ve ne sıklıkla kullanacağını konusunda bilinçlenmektedir.
  Ürünün Açıklaması 
Milk’nmom Rahatlatıcı Çorap (doğum öncesi-sonrasında ve uzun seyahatler için) olup, yumuşak iplikten (ana iplik 320 dtex elastane ve yardımcı iplik 44dtex- 34 flament x2) fokuslanarak üretilen dokusu yumuşak ve diz altı boyda tekstil ürünüdür. Ürün, diz altı kısımdaki bölüme varis ya da ödem giderilmesi için gerekli basıncı kullanıcıyı rahatsız etmeden sağlamaktadır. Ten Rengi ve Siyah Renk olarak üretilmiştir ve S, M, L ve X-Large olarak bedenleri mevcuttur. Anne ve anne adaylarının baldırlarını ölçerek alacakları ölçüye göre kutunun üzerindeki tablodan kendilerine uygun olan bedeni kolaylıkla bulacaklardır. Rahatlatıcı çorap (doğum öncesi ve sonrasında, uzun seyahatlerde) olup, özelliği; yumuşak iplikten (ana iplik 320 dtex elastane ve yardımcı iplik 44dtex- 34 flament x2) fokuslanarak üretilen, dokusu yumuşak ve diz altı boyda tekstil ürünüdür. RAHATLATICI ÇORAP (DOĞUM ÖNCESİ VE SONRASINDA, UZUN SEYAHATLERDE) Bu buluş, başta hamileler ve doğum yapan annelerde olmak üzere insanların tüm yaşamları boyunca özellikle de seyahat edenlerin giyebilmeleri için geliştirilen ve hareketsiz bacakları rahatlatmada, bacaklarda oluşabilen ödemleri gidermede ve varis oluşumunu da engellemede, yorgun bacakları rahatlatmada kullanılan rahatlatıcı çorap (doğum öncesi ve sonrasında, uzun yapılan seyahatlerde kullanımı) ile ilgilidir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder