10 Mart 2014 Pazartesi

MOLFIX’TEN YENİ DOĞANLARA ÖZEL BEBEK BEZİ



Molfix, yeni doğan bebeklerin ilk 3 hafta boyunca oluşacak göbek bağı hassasiyetine uygun olarak Yenidoğan Bebek Bezi’ni hazırladı. İdeal koruma ve bakımı sağlayan Yenidoğan Bebek Bezi, parfümsüz yapısı ile bebeklerin ilk günden itibaren yanında oluyor.

Bebeklerin neşeli ve eğlenceli yüzü Molfix’in Yenidoğan Bebek Bezi, göbek bağı oyuntusuyla bebeklerin göbek bağı bölgesinin enfeksiyon problemlerini azaltarak ilk günden mükemmel koruma sağlıyor.
Göbek bağı düşene kadar dikkatle korunması gereken, bebeklerin sağlığı için özel üretilen Molfix Yenidoğan Bebek Bezi, göbek bağı oyuntusuyla göbek bağının hava alarak daha hızlı iyileşmesini sağlıyor.
Bebeklerin ideal bakımı için Molfix Sensitive Parfümsüz Islak Havlu,  Yenidoğan Bebek Bezi ile Molfix satış noktalarında hediye paketi olarak sunuluyor. Bebeklerin hassas tenine zarar vermeyen Molfix Sensitive Parfümsüz Islak Havlu, bebeklerin cilt temizliğinde rahatça kullanılabiliyor.
Molfix’ten yeni doğan bebekler için göbek bağı bakım önerileri!
Ø Göbek bağı kuru tutulmalı, en az günde bir kez olmak üzere, tercihen her bez değişimi sonrası göbek bakımı yapılmalıdır.
Ø Bebek bezinin sık aralıklarla değiştirilmesi enfeksiyon riskini azaltır.
Ø Göbek bağı 1-3 hafta içerisinde düşer. Göbek bağının kendi kendine, vakti geldiğinde düşmesine izin verin.

Molfix’le ilgili daha fazla bilgiye  www.molfix.com  adresinden ulaşılabiliyor. 

1 YAŞ ÖNCESİ BEBEĞİNİZE VERMEMENİZ GEREKEN BESİNLER



BAL:
İlk yıl bebeğe verilmemelidir. İçeriğindeki şeker ve Closridium Botulinum  henüz gelişmemiş bebeğin sindirim sistemini zorlar.Yapışkan bir yapısı olması da ilk yıl bebeklere verilmeme nedenlerinden biridir.

KURU YEMİŞ VE FISTIK:
İlk yıl fındık,fıstık gibi kuru yemişler uzak durulmasının en önemli nedeni yüksek allerjen bir yapısı olduklarındandır. Ailesel alerjen bir yapı varsa çok dikkat edilmelidir.

YUMURTANIN BEYAZI:
İçeriğinde çok fazla protein,D vitamini   ve birçok mineraller barındırır.Ayrıca da çok alerjen bir besindir. Bu nedenlerden dolayı ilk yıl bebeğe verilmemelidir.
İNEK SÜTÜ:
İçeriğinde bulunan protein ve mineraller bebeğin sindirimi açısından çok ağırdır. Alerjik reaksiyonlar açısından da dikkat edilmelidir.Ayrıca inek sütü içinde bebek için gereken demir ve C vitamini bulunmaz,sindirim bebek çok zor bir besindir. 1 yaş sonrasında süt ve sütü ürünlerinden max. 500 ml almalıdır.

BUĞDAY:
Pirinç ve yulaf kepeği sindirimi kolay olduğu için bebeğin ilk aldığı tahıllardır.Nadir de olsa buğday alerjisi görülmektedir. Glutein alerjisi yani. Bu açıdan dikkat edilmelidir. Bebek kabız,ishal, deri döküntüsü ve kötü uyku gibi sıkıntılar görülmeye başladıysa bu buğday alerjisi olabilir . Dr. ile hemen görüşülmelidir.

MEYVE SUYU:
6 aylıktan küçük bebeklere verilmemelidir. Meyvenin kendisi bebeğe verilmelidir. Meyvenin suyu tamamen şeker içermektedir. B_Narenciye meyve suları, portakal,greyfurt,mandalina vb. C vitamini açısından çok zengindir. Ama çok asitli oldukları için gelişmemiş bir sindirim sistemi olan bebek için ağır gelebilir. Meyve suyu verecekken bebeğe mutlaka su ile seyreltilmelidir. Armut  ve elma gibi meyveler mide dostu oldukları için ilk tercihiniz olmalıdır.

ÇİLEK:
Çok alerjik bir meyvedir. O nedenle ilk verilmemelidir. İçeriğinde C vitamini içeren Çilek 1 yıl sonrasında verileceğinde de mutlaka alerji yönünden izlenmelidir.

BEBEĞİNİZ KENDİ KENDİNE BESLENİRKEN HANGİ BESİNLERİ VEREBİLİRSİNİZ.?







SEBZELER:
Buharda pişirerek ya da haşlayarak verebilirsiniz.
Brokoli- karnı baharın ilk başlarda sadece saplarını verebilirsiniz.
Beta karoten içeren tatlı patates, havuç veya bal kabağını yumuşayana kadar buharda pişirin Bal kabağı ile bebeğinize tatlılar yapabilirsiniz.
Avokado çok iyi yağlar içerir ki bunlar bebeğin beyin gelişimine büyük katkı sağlar.
Çiğ sebze, üzüm domates gibi sebzeleri veriiken de çok dikkatli olunmalıdır. Olgunlaşmış, haşlanmış olmalı, sert sebzeler verilmemelidir.

BALIK:
Mükemmel bir besindir.Protein, kalsiyum ve demir ile dolu olup, beyin için gereken Omega 3 içermektedir.
Izgara şeklinde bebeğinize verebilirsiniz.
Alerji açısından mutlaka dikkat edilmelidir. Özellikle yeni bir besin verildiğinde 3 gün kuralına dikkat edilmelidir.Balığın kılçıklarına dikkat edilmelidir. Derin balıklar civa ve ağır metaller açısından zengin olduğu için bebeğinize vermeyin.

KÖFTE:
Bebeğiniz bifteğe hazır değilken köfte çok işinize yarar. Köfte ile bebeğinizin demir alımına destek vermiş olusunuz.

MAKARNA: 
Tam tahıllı spagetti, burgu makarna olabilir.Hafif diri olarak haşlanmalıdır. İçine peynir koymak iyi bir alternatiftir. Domates vermeye başladığınızda domatesli makarna da verebilirsiniz.

YUMURTA SARISI:
6. Aydan sonra pişmiş yumurta sarısı verebilirsiniz. 1 çay kaşığının ucuyla başlayın ve 1 haftanın sonuna kadar arttıra arttıra 1 yumurta sarısını bebeğinize verebilir olun.

KREP- WAFFLE:
Yumurta ve tam buğday unuyla hazırlayabilirsiniz. Ya da kepekli ekmeği yumurtaya bulayıp,fırında pişire bilirsiniz. Üzerine tarçın serpe bilirsiniz.Ama dışarı da satılan krep veya waffleları bebeğiniz 1 yaşına gelene kadar vermeyin.

SAKINMANIZ GEREKENLER:
 - Patlamış mısır,
 - Fındık, Kuru üzüm,
 -Kiraz  gibi taneli meyveler,
 -Tuzlu ve şekerli gıdalar,
 -Konserveler,
  -İşlenmiş gıdalar. Bu ve buna benzer gıdaları bebeğinizin 3-4 yaşına gelene kadar vermemelisiniz.