18 Haziran 2014 Çarşamba

GEÇTİĞİMİZ AY YAPTIĞIMIZ BEBEK MASAJI TOPLANTISI.. ANNE VE BEBEKLERİM:))












Geçtiğimiz ay Bebek Masajı toplantımız oldu. Sevgili anneler ve bebekleri Marga Yaşam Atölyesinde toplandık. Bebek masajının bebeklere yararını konuştuk. Ardından da bebeklere masaj yaptık. Dokunmanın gücünü birlikte yaşadık..

Johnson's baby'nin gönderdiği hediyelerle de annelerimiz mutlu oldu.
Ben de Johnson's Baby 'e çok teşekkür ederim:))

GEÇTİĞİMİZ MAYIS AYINDA BEBEİMGELİYOR EĞİTİMLERİ


ALTUĞ VE ANNESİNİN SELFİSİ:)) #SELFİE



ALTUĞ'UNUN SEVGİ YUMAĞI ANAOKULUNUN YIL SONU SERGİSİ














22 HAZİRAN DA MARGA YAŞAM ATÖLYESİNDE YENİDOĞAN BAKIMI VE BEBEK ALIŞ VERİŞİ SEMİNERİ






Keyifli ve heyecanlı bir dönemin başındayken merak ettiğiniz ve belki biraz endişelendiğiniz şeyler olabilir. Gebelik, doğum ve en sonunda ulaştığınız bebek.. Bunlar bir anne ve baba adayının hayatında dönüm noktalarıdır. Biz bu dönüm noktanızın en iyi şekilde olması için sizlere destek vermeye çalışıyoruz.. Bu eğitimdeki amaç, bebeğiniz dünyaya geldikten sonra evde ki düzeni kolayca kurabilmenize yardımcı olabilmektir.
Doğum öncesinde nasıl doğum planı yapıyor ve ona göre hareket etmeye çalışıyorsak, evdeki ilk günler içinde bu tip bir plan yapmanın yararlı olacağını düşünüp, bu eğitim programını hazırladık.Ağırlıklı olarak bebek ve bakımından bahsedeceğiz.  Bu eğitim programın da ;
 *Anne sütü ve Emzirme
 *Bebek Bakımı ile ilgili tüm detaylar anlatılacaktır!!!
 -Göbek bakımı,
 -Yeni doğan sarılığı,
-Bebeğin altının değiştirilmesi,
 -Bebeği tutuma ve taşıma,
 -Bebeği giydirme,
 -Yenidoğan refleksleri, 
-Bebeğin yıkanması,
 -Bebeğin gazının çıkarılması,
-Bebek için rahatlatma masajı,
 -Bebeğin aşıları,
-Bebeğin uyku düzeni,
-Bebeğin tırnaklarının kesilmesi ve bakımı,
-Bebeğin ağlaması ve onu sakinleştirmenin püf noktaları  ana başlıkları altında olacaktır.

  Bu eğitimin sonunda elinizde bir planınız oluşmuş olacak. Bebeğinizi nasıl besleyeceksiniz?, Size destek olacak ürünler nelerdir?, bebeğinizi nasıl yıkayacak, altını nasıl temizleyeceksiniz? Kimler ilk günlerde size nasıl destek verebilir? Gibi konuları netleştirmiş olacaksınız. Bunun yanı sıra bebeğiniz için gerçekten neler almalısınız? Bunu da netleştirmiş olacağız.İsteyen anne ve baba bebeklerimiz üzerinde uygulama yapabilecekler..
Eşler isterlerse katılabilirler.

  Eğitim Tarihi: 22 Haziran 2014 pazar saat 11:00-13:00

Eğitim yerimiz: Bostancı Marga Yaşam Atölyesinde olacaktır. www.marga.com.tr mekan hakkında bilgiedinebilirsiniz.

Eğitim Ücreti: 100 TL+KDV  Eğer sizde bu eğitimimize katılmak isterseniz; bebeimgeliyor@hotmail.com

21 HAZİRAN DA ''EK GIDAYA BAŞLARKEN'' TOPLANTISINA ANNELER VE BEBEKLERİ BEKLİYORUZ:))





E k gıdaya başlarken her anne emzirmeye başladığı gibi heyecanlanır. Çocuk doktoru başlaması gerektiğini söylediğinde ise kafası iyice karışır.
Ben ve Çocuk doktoru Dr. Başak Namdar Çelikkan 21 Haziran cumartesi günü İstanbul Florence Nightingale Hastanesinde saat 15:00-18:00 arasında siz annelere Ek Gıda konusunda ipuçları vereceğiz.

Bu toplantı boyunca Ek Gıda konusunda tüm konular, tarifler ve Baby Led Weaningten bahsedeceğiz.

Toplantımıza katılan annelerimize minik minik hediyelerimiz olacak.

Gelmek isterseniz tek yapmanız gereken, bebeimgeliyor@hotmail.com  e-mail atmak olacak.

Toplantımız ücretsiz olacaktır!!!

Heyecanla bekliyoruz:))

BİREYSEL DOĞUMA HAZIRLIK



Doğum şekli ne olursa olsun, her doğum bir mucizedir! Doğumu doğru öğrenip,  korkulardan özgürleşerek, eşiniz ve bebeğinizle yapacağınız bu en özel yolculuğun neşesini hissedip, tadını çıkarmanız için size destek olacağım :))

 Eğitim içeriği: 
Hamilelik döneminde egzersiz yapmanın yararları
 Bedeni ve zihni doğuma hazırlamak 
Doğumun aşamaları 
Doğum şekli ve doğum yeri hakkında karar verebilmek 
Hamilelik döneminde ve doğum esnasında yardımcı olabilecek pozisyonlar, nefes teknikleri, Kegel egzersizi, perine masajı
 Hamilelik süresince oluşan kaygıları azaltmak, 
Doğum esnasında sancılar ile başa çıkabilmek için olumlama teknikleri 
Doğum planı oluşturmak 
Doğumla ilgili korkulardan kurtulmak 
Doğuma giderken anne ve bebeğin valiz hazırlığı
Hastane uygulamaları hakkında bilgilendirme 

Yukarıdaki konuları 1 saatten oluşan 3 oturumda Ya da uzun bir oturumla 3 saatte eşiniz ve size anlatıyorum. Nefes ve masaj tekniklerini uygulamalı olarak yapıyoruz. 

Birlikte Doğum Planınızı oluşturuyoruz. 

Danışmanlık almak isterseniz info@bebeimgeliyor.com  iletişim bilgilerinizi içeren bir e-mail atabilirsiniz.

0-3 YAŞ İÇİN DIŞARI ÇIKARKEN YANIMIZDA BULMASI GEREKENLER




Bebeklerle dışarı çıkarken hazırlık gerekir.Öyle ki yanımıza almamız gereken birşeyi unuttuğumuzda elimiz ayağımız karışır.Sanırım bu ilk yıl için böyle.

Bebeğiniz büyüdükçe çantanızın içindekiler yavaş yavaş azalıyor. İlk yıl özellikle beslenmesinin nasıl olduğu çantanın içeriğini etkiliyor.Eğer siz sadece emziren bir anne iseniz yanınız da yedek göğüs pedleriniz, emzirme önlüğünüz olması yeterli.

 Eğer arada sağıyorsanız o zaman pompanız, yedek süt saklama kaplarınız ve süt saklama poşetleriniz, termal bir çantanız ya da termosunuz olması gerekir. 

Eğer bebeğinize mama da veriyorsanız yanınızda mama koyduğunuz kabınız, temiz su, biberonlar bulunmalı. Biberonların sayısı dışarıda ne kadar kalacağınızla alakalı olarak sayısında değişiklik olacaktır.Sıcak su her yerden bulsanızda ben bebeğimkini yanımda taşırım dersenizsıcak su ve termos da çatanızda yerini alacaktır.

Ek gıdaya geçmişseniz o zaman bunların yanına ek olarak dışarı da olduğunuz süreyi göz önünde bulundurarak bebek için hazırladığınız yemekler, kaşık-çatalı, su içtiği bardağı veya suluğunu,mama önlüğünü eklemek gerekir.

 Yiyecek-içeceklerinin dışında yedek kıyafetler çantamızda yer almalı. Dışarıdaki bulunma süremize göre sayıyı belirlemeliyiz.Kusan bir bebekse belki bir-iki takım daha fazladan olmalı.Yedek bezlerimiz, pişik kremi,ıslak mendil ve alt açma örtüsü.Alt açma örtülerinin artık bebek bezi gibi kullan-at olanlarından en az iki tane yanınızda bulundurun.Çünkü dışarıda altını değiştirmek için kullandığınız oda kirli olursa o zaman alt açma örtülerinin birini yere serip üstüne ikincisini serebilirsiniz.Ayrıca kirli bezler koymak için yanınızda poşet bulundurmanızı da tavsiye ederim.

 Bebeğinizi oyalamak için yanınızda bol ouncak bulundurun. Bu oyuncakların hepsini birden bebeğinizin önüne koymayın ki sıkıldıkça değiştirin. 

Eğer çocuğunuz 2 yaşını geçtiğinde biraz daha rahatlamış olursunuz.Yiyecek içecek yanınızda taşımanıza gerek yok.Sadece sağlıklı atıştırmalıklar olması yeterli olur. O zamanlarda da yedek kıyafet bol bulundurmakta fayda var. Daha hareketli olacağı için kıyafetleri çabukkirleneceği için Ya da terleyeceği için değiştirmek zorunda kalırsınız.Su içtiği bir suluğu varsa o da yanında iyi olabilir. 
Ve bu dönemden sonra yanınızda bol oyuncak, kitap boya kalemi işinizi kolaylaştırır. Ayrıca ıpad ile oynuyorsa yanınızda şarjını da bulundurmayı unutmayın!

BAŞARILI BİR ŞEKİLDE KENDİ KENDİNE YEMESİNİN SIRLARI




*Yemek vakitlerini başlangıçta bir oyunmuş gibi düşünün. Tüm yemek vakitleri öğrenmek ve denemek içindir, bebeğinizin illa ki bir şeyler yemesi gerekmez. Hala tüm besin ihtiyacını sütten karşılamaktadır.
 *İsterse süt vermeye devam edin, bu şekilde katı gıdalarla sütü değiştirmek yerine süte katı gıdaları eklemiş olursunuz. Kendisi zamanla sütü azaltacaktır. 
*Başta bebeğinizden çok fazla yemesini beklemeyin.6 aylık olur olmaz bebeğinizin bir anda ek gıda ,ihtiyacı artmaz. Yiyeceklerin tadının güzel olduğunu keşfettikçe çiğnemeye başlayacak daha sonra yutacaktır.Birçok bebek ilk birkaç ay çok az yer. 
*Bebeğinizle beraber yemeye ve onu mümkün olduğunca sofraya dahil etmeye çalışın,bu şekilde sizi taklit etmek ve becerilerini geliştirmek için birçok fırsat yakalar. 
*Biraz dağınıklığı göze alın.Dağınıklığın sorun olamamsı ve bebeğinizin düşürdüğü yiyeceği tekrar güvenle yiyebilmesi için onu nasıl giydireceğiniz ve etrafı nasıl koruyacağınızı düşünün. Bebeğinizin öğrenme aşamasında olduğunu ve sizin için çalışmadığını unutmayın. 
*Herkes için eğlenceli hale getirin. Yemek vakitlerinin her zaman rahat ve eğlenceli geçeceği konusunda bebeğiniz emin olursa keşfetmeye ve denemeye olan isteği artar. Bu şekilde yeni yiyecekler denemeyi sever ve yemek vakitlerini dört gözle bekler.